ZTE T98 is de eerste tablet met NVIDIA's quadcore-processor

De ZTE T98-tablet zal naar verwachting de eerste tablet gaan worden die de beschikking zal gaan krijgen over een quadcore-processor. De tablet zal voorzien zijn van de NVIDIA Tegra 3-processor met codenaam “Kal-El”.

De Chinese fabrikant ZTE is druk bezig met zijn opmars in de mobiele markt. Samen met producent Huawei uit hetzelfde land is ZTE de grootste kanshebber om de Europese en Amerikaanse markt te betreden op zelfde manier als HTC dat eerder wist te doen. De Chinezen zijn echter in hoog tempo toestellen op de markt aan het gooien, voornamelijk voorzien van Android en Windows Phone. Ook tablets blijven niet achter en de eerste reeksen worden nu al in Azië verkocht.

De T98 van ZTE lijkt een uiterst krachtige 7-inch tablet te worden die voorzien is van NVIDIA’s nieuwste processor, de Kal-El core. De Kal-El beschikt over vijf core’s waarvan er vier bedoeld zijn voor de brute rekenkracht en de vijfde om de standby-processor te draaien en zo batterij te besparen, zo bleek al eerder. De processor doet zijn werk op 1.3GHz maar is door ZTE wat ondergeklokt aangezien hij standaard vanaf 1.5GHz zijn werk hoort te doen. De overige specificaties van de tablet zijn iets minder indrukwekkend. Zo zit er 1GB RAM in de tablet, een 5-megapixelcamera en 16GB aan geheugen.

ZTE’s tablet loopt nog op Android 3.2 en heeft ook een ingebouwde 3G-modem zodat je onderweg ook nog zaken kunt regelen via internet. De tablet zal voorlopig alleen in Azië verkocht worden vanaf het vierde kwartaal. ZTE heeft nog niet bekendgemaakt wat de prijs wordt en of hij naar andere landen gaat komen.

ZTE T98

 

ZTE T98

 

ZTE T98

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters