ZTE wil in de top vijf toestelfabrikanten

Het Chinese ZTE wil graag in de wereldwijde top vijf van telecomproducenten komen, wat tot voor kort nog redelijk onmogelijk leek. Inmiddels is de fabrikant echter zo hard gegroeid dat een plaatsje aan de wereldtop helemaal niet zo onbereikbaar meer is voor de Chinezen.

ZTE logo

ZTE maakte in 2007 al duidelijk dat de fabrikant in opkomst was en ook Europa zou gaan veroveren. Dat heeft even geduurd, maar nu lijkt het erop dat ZTE er inderdaad aan zit te komen op ons continent. Dat gaat zelf zo ver dat het bedrijf in Q4 van 2009 achter Nokia, Samsung, LG en Sony Ericsson eindigde als op vier na grootste toestelfabrikant ter wereld. Leuk, zo’n kwartaal aan de top, maar ZTE wil dat graag uitbreiden naar een jaar en de fabrikant heeft dan ook ambities om over heel 2010 ook een dergelijke positie te halen. Te kloppen zijn Sony Ericsson en Motorola, die ook met elkaar in gevecht zijn om een plek in de top vijf.

Inmiddels ligt nog maar 40% van de afzet van ZTE in de thuismarkt en verkocht ZTE 17 miljoen telefoons buiten China in Q1 dit jaar. Vooral Europa deed het goed met een groei van 150%, waarbij er zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Frankrijk 1 miljoen toestellen door ZTE over de toonbank geschoven werden. In Nederland komt het merk niet zo heel erg op gang en verkoopt het eigenlijk alleen toestellen onder de naam van providers, en dan met name Vodafone en T-Mobile. Zo lanceerde de roze reus pas haar Vairy Touch II, die ontworpen en geproduceerd is door ZTE.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters