Zuid-Korea best gedekte en Spanje snelste 4G

Nederland is een goede subtopper op het gebied van 4G-internet. Zuid-Korea heeft als enige écht landelijke dekking en in Spanje vindt je het snelste 4G-internet dat er is. T-Mobile Nederland is wereldwijd de nummer drie qua 4G-snelheid.

telefoonmast

Dit blijkt uit onderzoek van Open Signal naar de status van 4G-internet in het eerste kwartaal van 2015. De drie Zuid-Koreaanse providers LG U+, olleh en South Korea Telecom bieden wereldwijd de beste dekking. LG U+ nadert écht de volledige landelijke dekking, met een dekking van 99 procent. Olleh heeft 94 procent dekking en South Korea Telecom zit op 93 procent.

Het 4G-internet is in Zuid-Korea alleen niet het snelst. Daarvoor moet je in Spanje of Noorwegen zijn. Vodafone Spanje biedt het snelste 4G-internet, met een gemiddelde snelheid van 25,5 megabit per seconde. NetCom heeft in Noorwegen een snelheid van 23,6 megabit per seconde.

Nederland doet het niet slecht. KPN heeft een dekking van 90 procent. Vodafone zit op 79,2 procent en T-Mobile heeft inmiddels een dekking in Nederland van 64,7 procent. Daarnaast is het 4G-internet van T-Mobile na dat van Vodafone in Spanje en NetCom in Noorwegen de mondiale nummer drie qua snelheid.

Bovendien is de dekking van T-Mobile in Nederland ten opzichte van die andere twee providers in Spanje en Noorwegen beter. Vodafone Spanje heeft een dekking van 45,6 procent, NetCom Noorwegen 59,3 procent. T-Mobile Nederland hoopt tegen het einde van dit jaar landelijke dekking van zijn 4G-netwerk gerealiseerd te hebben.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  smartphone in houder

  OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

  Samsung Galaxy S9 Plus

  Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

  Samsung Galaxy S8 Plus design

  Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

  Samsung Galaxy S8 Plus design

  Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

  smartphone opladen

  Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

  Steve Jobs innovatie

  Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters