Zuid-Korea best gedekte en Spanje snelste 4G

Nederland is een goede subtopper op het gebied van 4G-internet. Zuid-Korea heeft als enige écht landelijke dekking en in Spanje vindt je het snelste 4G-internet dat er is. T-Mobile Nederland is wereldwijd de nummer drie qua 4G-snelheid.

telefoonmast

Dit blijkt uit onderzoek van Open Signal naar de status van 4G-internet in het eerste kwartaal van 2015. De drie Zuid-Koreaanse providers LG U+, olleh en South Korea Telecom bieden wereldwijd de beste dekking. LG U+ nadert écht de volledige landelijke dekking, met een dekking van 99 procent. Olleh heeft 94 procent dekking en South Korea Telecom zit op 93 procent.

Het 4G-internet is in Zuid-Korea alleen niet het snelst. Daarvoor moet je in Spanje of Noorwegen zijn. Vodafone Spanje biedt het snelste 4G-internet, met een gemiddelde snelheid van 25,5 megabit per seconde. NetCom heeft in Noorwegen een snelheid van 23,6 megabit per seconde.

Nederland doet het niet slecht. KPN heeft een dekking van 90 procent. Vodafone zit op 79,2 procent en T-Mobile heeft inmiddels een dekking in Nederland van 64,7 procent. Daarnaast is het 4G-internet van T-Mobile na dat van Vodafone in Spanje en NetCom in Noorwegen de mondiale nummer drie qua snelheid.

Bovendien is de dekking van T-Mobile in Nederland ten opzichte van die andere twee providers in Spanje en Noorwegen beter. Vodafone Spanje heeft een dekking van 45,6 procent, NetCom Noorwegen 59,3 procent. T-Mobile Nederland hoopt tegen het einde van dit jaar landelijke dekking van zijn 4G-netwerk gerealiseerd te hebben.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  vingerafdrukscanner

  Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

  iPhone 6 toestellen

  Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

  iPhone 8 ontwerp

  Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

  iPad

  Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

  Apple Watch 3

  WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

  Apple

  Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters