Zuid-Korea scherpt veiligheidsregels aan na Note 7-fiasco

De Zuid-Koreaanse overheid heeft vandaag laten weten dat het de veiligheidsregels voor de productie van batterijen bij technologiefabrikanten gaat aanscherpen. Daarmee reageert de overheid op de Samsung Galaxy Note 7, die vorig jaar door brandgevaarlijkheid werd teruggeroepen.

Samsung Galaxy Note 7 populairHet Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie heeft besloten om de veiligheidseisen voor batterijen te verscherpen. Het ministerie zal er voor zorgen dat er regelmatig inspecties zullen zijn om problemen te vermijden. Zo gaat de overheid het hele ontwerpproces controleren en röntgentests doen. Ook zullen smartphonebatterijen vaker getest worden, aldus een verklaring van Reuters.

Samsung heeft in januari bekend gemaakt wat het probleem van de Samsung Galaxy Note 7 was. Het blijkt dus dat de Galaxy Note 7 en het vervangende toestel in brand vlogen door problemen met de accu. Het bedrijf moest in oktober na een aantal in brand gevlogen apparaten de smartphones terugroepen. In totaal had Samsung 5,5 miljard dollar verdient aan de Galaxy Note 7-smartphones.

De veiligheid van Samsung, toestellen in de toekomst

“Wij vragen aan de smartphone-industrie om veiligheid net zo belangrijk als de productie van nieuwe toestellen te maken”, aldus vice-minister Jeong Marn-ki. De meeste Samsung-toestellen worden in het thuisland, Zuid-Korea, gemaakt. De aangescherpte eisen zullen dus effect hebben op de telefoons die ook internationaal verkocht worden.

De Amerikaanse consumentenbond gaat samen met de telecomindustrie de kwaliteitsnormen van de batterijen ook inspecteren. Volgens de bond houden de Tech-fabrikanten zich niet of onvoldoende aan deze eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters