Zuid-Korea scherpt veiligheidsregels aan na Note 7-fiasco

De Zuid-Koreaanse overheid heeft vandaag laten weten dat het de veiligheidsregels voor de productie van batterijen bij technologiefabrikanten gaat aanscherpen. Daarmee reageert de overheid op de Samsung Galaxy Note 7, die vorig jaar door brandgevaarlijkheid werd teruggeroepen.

Samsung Galaxy Note 7 populairHet Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie heeft besloten om de veiligheidseisen voor batterijen te verscherpen. Het ministerie zal er voor zorgen dat er regelmatig inspecties zullen zijn om problemen te vermijden. Zo gaat de overheid het hele ontwerpproces controleren en röntgentests doen. Ook zullen smartphonebatterijen vaker getest worden, aldus een verklaring van Reuters.

Samsung heeft in januari bekend gemaakt wat het probleem van de Samsung Galaxy Note 7 was. Het blijkt dus dat de Galaxy Note 7 en het vervangende toestel in brand vlogen door problemen met de accu. Het bedrijf moest in oktober na een aantal in brand gevlogen apparaten de smartphones terugroepen. In totaal had Samsung 5,5 miljard dollar verdient aan de Galaxy Note 7-smartphones.

De veiligheid van Samsung, toestellen in de toekomst

“Wij vragen aan de smartphone-industrie om veiligheid net zo belangrijk als de productie van nieuwe toestellen te maken”, aldus vice-minister Jeong Marn-ki. De meeste Samsung-toestellen worden in het thuisland, Zuid-Korea, gemaakt. De aangescherpte eisen zullen dus effect hebben op de telefoons die ook internationaal verkocht worden.

De Amerikaanse consumentenbond gaat samen met de telecomindustrie de kwaliteitsnormen van de batterijen ook inspecteren. Volgens de bond houden de Tech-fabrikanten zich niet of onvoldoende aan deze eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters