Zuid-Korea scherpt veiligheidsregels aan na Note 7-fiasco

De Zuid-Koreaanse overheid heeft vandaag laten weten dat het de veiligheidsregels voor de productie van batterijen bij technologiefabrikanten gaat aanscherpen. Daarmee reageert de overheid op de Samsung Galaxy Note 7, die vorig jaar door brandgevaarlijkheid werd teruggeroepen.

Samsung Galaxy Note 7 populairHet Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie heeft besloten om de veiligheidseisen voor batterijen te verscherpen. Het ministerie zal er voor zorgen dat er regelmatig inspecties zullen zijn om problemen te vermijden. Zo gaat de overheid het hele ontwerpproces controleren en röntgentests doen. Ook zullen smartphonebatterijen vaker getest worden, aldus een verklaring van Reuters.

Samsung heeft in januari bekend gemaakt wat het probleem van de Samsung Galaxy Note 7 was. Het blijkt dus dat de Galaxy Note 7 en het vervangende toestel in brand vlogen door problemen met de accu. Het bedrijf moest in oktober na een aantal in brand gevlogen apparaten de smartphones terugroepen. In totaal had Samsung 5,5 miljard dollar verdient aan de Galaxy Note 7-smartphones.

De veiligheid van Samsung, toestellen in de toekomst

“Wij vragen aan de smartphone-industrie om veiligheid net zo belangrijk als de productie van nieuwe toestellen te maken”, aldus vice-minister Jeong Marn-ki. De meeste Samsung-toestellen worden in het thuisland, Zuid-Korea, gemaakt. De aangescherpte eisen zullen dus effect hebben op de telefoons die ook internationaal verkocht worden.

De Amerikaanse consumentenbond gaat samen met de telecomindustrie de kwaliteitsnormen van de batterijen ook inspecteren. Volgens de bond houden de Tech-fabrikanten zich niet of onvoldoende aan deze eisen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters