Zuid-Korea verbiedt illegale selfiesticks

Zuidkoreanen die een selfiestick gebruiken, lopen het risico op een hoge boete. Als het een ‘ongeregistreerde’ bluetooth-stick is, met een sluiterknop op de steel die draadloos in verbinding staat met de telefoon, dan kunnen ze die beter thuis laten.

Zuid-Korea verbiedt illegale selfiesticks chi technology gives life to selfie craze bsi 004

Er zijn twee soorten selfiesticks: een gewoon stokje met een houder eraan waar de telefoon in past. Die kosten hooguit vijf euro. De versie met een bleutooth connectie erin zodat je alleen maar de cameraknop op de steel hoeft in te drukken om een foto van jezelf te maken, kost wat meer, rond de twintig of dertig euro. Die laatste variant hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten op de korrel.

Er circuleren namelijk nogal wat ‘ ongeregistreerde’ bluetooth-selfiesticks in het land. Gebruik en bezit daarvan is streng verboden. De sticks met bluetooth maken gebruik van draadloze communicatie, en dat kan de eigenaar op een boete van 27.000 dollar of drie jaar gevangenis komen te staan.

Nogal wat winkeliers in Zuid-Korea verkopen zonder het echt in de gaten te hebben selfiesticks die niet zijn goedgekeurd door de autoriteiten. Ze staan te boek als communicatie-apparaten, en die dienen allemaal te worden geregistreerd en goedgekeurd voordat ze verkocht mogen worden.

Het is dus geen grap, wat veel Zuid-Koreanen aanvankelijk dachten. Een woordvoerder van het ministerie van wetenschap geeft wel aan dat het niet zo hard zal lopen met die boetes en celstraffen. “Er gaat echt niets wezenlijks gebeuren”, verzekerde hij. “Maar het is desalniettemin een telecommunicatie-apparaat dat onder de regelgeving valt, en dat betekent dat we hard moeten optreden tegen illegale exemplaren.”

De autoriteiten lijken vooral de winkeliers van illegale selfiesticks aan te pakken. Sommige winkeliers hebben hun hele voorraad moeten inleveren, omdat de sticks niet waren goedgekeurd.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      Mja, je hebt wel gelijk. 'Zuid-Korea verklaart selfiesticks illegaal' was misschien beter geweest. Ik laat het toch staan omdat we anders ruzie met Google krijgen 😉

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters