Zuid-Korea verbiedt illegale selfiesticks

Zuidkoreanen die een selfiestick gebruiken, lopen het risico op een hoge boete. Als het een ‘ongeregistreerde’ bluetooth-stick is, met een sluiterknop op de steel die draadloos in verbinding staat met de telefoon, dan kunnen ze die beter thuis laten.

Zuid-Korea verbiedt illegale selfiesticks chi technology gives life to selfie craze bsi 004

Er zijn twee soorten selfiesticks: een gewoon stokje met een houder eraan waar de telefoon in past. Die kosten hooguit vijf euro. De versie met een bleutooth connectie erin zodat je alleen maar de cameraknop op de steel hoeft in te drukken om een foto van jezelf te maken, kost wat meer, rond de twintig of dertig euro. Die laatste variant hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten op de korrel.

Er circuleren namelijk nogal wat ‘ ongeregistreerde’ bluetooth-selfiesticks in het land. Gebruik en bezit daarvan is streng verboden. De sticks met bluetooth maken gebruik van draadloze communicatie, en dat kan de eigenaar op een boete van 27.000 dollar of drie jaar gevangenis komen te staan.

Nogal wat winkeliers in Zuid-Korea verkopen zonder het echt in de gaten te hebben selfiesticks die niet zijn goedgekeurd door de autoriteiten. Ze staan te boek als communicatie-apparaten, en die dienen allemaal te worden geregistreerd en goedgekeurd voordat ze verkocht mogen worden.

Het is dus geen grap, wat veel Zuid-Koreanen aanvankelijk dachten. Een woordvoerder van het ministerie van wetenschap geeft wel aan dat het niet zo hard zal lopen met die boetes en celstraffen. “Er gaat echt niets wezenlijks gebeuren”, verzekerde hij. “Maar het is desalniettemin een telecommunicatie-apparaat dat onder de regelgeving valt, en dat betekent dat we hard moeten optreden tegen illegale exemplaren.”

De autoriteiten lijken vooral de winkeliers van illegale selfiesticks aan te pakken. Sommige winkeliers hebben hun hele voorraad moeten inleveren, omdat de sticks niet waren goedgekeurd.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters