Zuid-Koreaanse overheid tegen LG en Samsung: ''Laat Android vallen''

De Zuid-Koreaanse elektronicagiganten LG en Samsung moeten zich niet afhankelijk maken van het mobiele besturingssysteem Android van Google. Dat vindt de regering van Zuid-Korea, die liever ziet dat een aantal samenwerkende Zuid-Koreaanse bedrijven zelf een besturingssysteem verzint.

Korea

”Op langere termijn kunnen we niet doorgaan met alleen maar te vertrouwen op Google”, meldt de onderminister van economische zaken van het Aziatische land. Android laten vallen en zelf een mobiel besturingssysteem in de markt zetten heeft zijn voorkeur.

Het ziet ernaar uit dat de Zuid-Koreaanse regering hiermee reageert op de aankoop van Motorola door Google. Sindsdien zoemt het van geruchten dat Google zijn nieuwe dochterbedrijf het alleenrecht op Android zal geven. Ondanks ontkenningen van Google, is dus ook de Zuid-Koreaanse regering hiervoor beducht. Vooral Samsung heeft wereldwijd enorm veel succes met zijn Androidsmartphones. Maar ook LG heeft er flink op ingezet.

Of LG danwel Samsung zich iets aantrekken van de zorgen van de Zuid-Koreaanse regering, moet nog maar afgewacht worden. Beide bedrijven hebben zich aanvankelijk publiekelijk positief uitgelaten over de aankoop van Motorola door Google. Later krabbelde Samsung wat terug, en dat bedrijf zou nu ook onverwachts interesse tonen in het WebOS-besturingssysteem, dat in de etalage ligt sinds HP het aan de kant heeft geschoven.

Beide bedrijven hebben overigens ook een vinger in de pap met enkele Windows Phone 7-telefoons en Samsung heeft daarnaast nog wat telefoons die op het zelfontwikkelde besturingssysteem Bada lopen. Die besturingssystemen vallen momenteel echter qua marktaandeel volledig in het niet bij Android.

Bron: Android and me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. Esprit de Flandre -

        In Korea zelf misschien wel, maar in het Westen niet. Een eigen Koreaans OS kan zeker goed zijn, maar dan moet het ook echt goed zijn om het hier verkocht te krijgen. Anders gaan ze in hun eigen voet schieten…

  1. Samsung-Rules -

    Dit is al langer mijn idee.. Waarom valt appel alleen samsung aan, terwijl ze succes hebben met android. Maarja ze gaan hun eigen amerikaanse vriendjes niet aanvallen. komen ze met een flauw excuus dat samsung device`s op die van appel lijken!! Alle grote osèn Appel, Android en WP7 en BB zijn allen amerikaans.. Ze hebben nu inmiddels allemaal hun eigen hardware.. ms en google nog maar net.. maar dit zit er voor onze aziaatiesche vrienden niet goed uit.. ook al hebben hun meer capaciteit om hardware te maken.. zullen de amerikanen toch de dienst gaan uitmaken denk ik!!:)

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters