Zuid-Koreaanse overheid tegen LG en Samsung: ''Laat Android vallen''

De Zuid-Koreaanse elektronicagiganten LG en Samsung moeten zich niet afhankelijk maken van het mobiele besturingssysteem Android van Google. Dat vindt de regering van Zuid-Korea, die liever ziet dat een aantal samenwerkende Zuid-Koreaanse bedrijven zelf een besturingssysteem verzint.

Korea

”Op langere termijn kunnen we niet doorgaan met alleen maar te vertrouwen op Google”, meldt de onderminister van economische zaken van het Aziatische land. Android laten vallen en zelf een mobiel besturingssysteem in de markt zetten heeft zijn voorkeur.

Het ziet ernaar uit dat de Zuid-Koreaanse regering hiermee reageert op de aankoop van Motorola door Google. Sindsdien zoemt het van geruchten dat Google zijn nieuwe dochterbedrijf het alleenrecht op Android zal geven. Ondanks ontkenningen van Google, is dus ook de Zuid-Koreaanse regering hiervoor beducht. Vooral Samsung heeft wereldwijd enorm veel succes met zijn Androidsmartphones. Maar ook LG heeft er flink op ingezet.

Of LG danwel Samsung zich iets aantrekken van de zorgen van de Zuid-Koreaanse regering, moet nog maar afgewacht worden. Beide bedrijven hebben zich aanvankelijk publiekelijk positief uitgelaten over de aankoop van Motorola door Google. Later krabbelde Samsung wat terug, en dat bedrijf zou nu ook onverwachts interesse tonen in het WebOS-besturingssysteem, dat in de etalage ligt sinds HP het aan de kant heeft geschoven.

Beide bedrijven hebben overigens ook een vinger in de pap met enkele Windows Phone 7-telefoons en Samsung heeft daarnaast nog wat telefoons die op het zelfontwikkelde besturingssysteem Bada lopen. Die besturingssystemen vallen momenteel echter qua marktaandeel volledig in het niet bij Android.

Bron: Android and me

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters