'Zune en Xbox komen naar Windows Mobile 7'

Microsoft topman Steve Ballmer heeft in een interview met Engadget aangegeven dat het Zune-platform zeker naar de opvolger van het huidige Windows Mobile zal gaan komen. Daarnaast zou ook het Xbox-platform richting Windows Mobile gaan komen.

Windows Mobile 7 Zune

Engadget heeft onlangs een interview gepubliceerd met Microsoft-topman Steve Ballmer. Tijdens het interview kwam het gesprek ook op de Windows Mobile-divisie en de onlangs aangebrachte wijzigingen in het team die Ballmer had doorgevoerd. Ballmer gaf nog eens toe dat Microsoft fouten heeft gemaakt maar dat het team nu erg hard doorwerkt naar een indrukwekkende release van de opvolger van Windows Mobile 6.5. Ballmer wilde zelf niet aangeven dat het hier om versie 7 ging maar hij liet wel een paar andere geruchten rondom het nieuwe OS opwaaien. Zo wist de topman te bevestigen dat het Zune-platform naar Windows Mobile 7 zal gaan komen en dat dit ‘groots’ geïntegreerd zal worden in het OS. Daarnaast wist Ballmer ook te melden dat Windows Mobile 7 de concurrentie aan zou moeten gaan met de iPhone als het gaat om games op telefoons. De Xbox-divisie zou daarom momenteel samenwerken met het Windows Mobile-team om dit te bewerkstelligen.

Volgens de geruchten zal Windows Mobile 7 in februari 2010 aangekondigd worden tijdens het Mobile World Congress. Dit zou precies een jaar na de launch van Windows Mobile 6.5 zijn die momenteel aardig wat kritiek te verduren krijgt van recensenten. Windows Mobile 7 zou een geheel nieuw OS moeten zijn, maar er zijn bedenkingen of de wijzigingen ten opzichte van het huidige OS wel groot genoeg zijn.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters