'Zune en Xbox komen naar Windows Mobile 7'

Microsoft topman Steve Ballmer heeft in een interview met Engadget aangegeven dat het Zune-platform zeker naar de opvolger van het huidige Windows Mobile zal gaan komen. Daarnaast zou ook het Xbox-platform richting Windows Mobile gaan komen.

Windows Mobile 7 Zune

Engadget heeft onlangs een interview gepubliceerd met Microsoft-topman Steve Ballmer. Tijdens het interview kwam het gesprek ook op de Windows Mobile-divisie en de onlangs aangebrachte wijzigingen in het team die Ballmer had doorgevoerd. Ballmer gaf nog eens toe dat Microsoft fouten heeft gemaakt maar dat het team nu erg hard doorwerkt naar een indrukwekkende release van de opvolger van Windows Mobile 6.5. Ballmer wilde zelf niet aangeven dat het hier om versie 7 ging maar hij liet wel een paar andere geruchten rondom het nieuwe OS opwaaien. Zo wist de topman te bevestigen dat het Zune-platform naar Windows Mobile 7 zal gaan komen en dat dit ‘groots’ geïntegreerd zal worden in het OS. Daarnaast wist Ballmer ook te melden dat Windows Mobile 7 de concurrentie aan zou moeten gaan met de iPhone als het gaat om games op telefoons. De Xbox-divisie zou daarom momenteel samenwerken met het Windows Mobile-team om dit te bewerkstelligen.

Volgens de geruchten zal Windows Mobile 7 in februari 2010 aangekondigd worden tijdens het Mobile World Congress. Dit zou precies een jaar na de launch van Windows Mobile 6.5 zijn die momenteel aardig wat kritiek te verduren krijgt van recensenten. Windows Mobile 7 zou een geheel nieuw OS moeten zijn, maar er zijn bedenkingen of de wijzigingen ten opzichte van het huidige OS wel groot genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters