Zwakste schakel oled-schermen aangepakt

Oled-schermen zijn veelbelovend, maar het probleem is dat ze een niet erg lange levensduur hebben. Dit komt voornamelijk door de blauwe oleds, een probleem dat nu goed aangepakt is door een stel onderzoekers van het Pacific Northwest National Laboratory.

Nieuwe blauwe oled

Tft-schermen zijn niet energiezuinig en leveren ook nog eens relatief slechte prestaties. Geen wonder dus dat de relatief nieuwe oled-technologie als dé nieuwe schermtechniek voor onder andere mobiele telefoons wordt gezien. De schermen worden ook al steeds meer in telefoons gebruikt, zoals in de Samsung OmniaHD, Samsung UltraTOUCH en de Nokia 7500 Prism. De oled-schermen hadden echter nog één groot probleem, namelijk dat de levensduur van de schermen niet al te best is. De schermen zijn opgebouwd uit rode, groene en blauwe oleds, waarvan de blauwe nog niet erg efficiënt en duurzaam zijn. Een team van het Pacific Northwest National Laboratory heeft een manier gevonden die dit probleem een stuk verlicht, wat voor betere duurzaamheid van oled-schermen kan gaan zorgen.

De onderzoekers, geleid door Asanga Padmaperuma, hebben ontdekt dat de efficiëntie en de levensduur van de blauwe oleds vergroot kunnen worden door de fluoriserende moleculen, waaruit oleds zijn opgebouwd, op een ander basismateriaal te plaatsen. Een beter basismateriaal zou de energiestroom beter kunnen controleren, zodat de actieve moleculen beter behouden worden. Met de materialen die de onderzoekers hebben ontwikkeld moet het mogelijk zijn om de blauwe oleds maar liefst 25% efficiënter te maken en ook de levensduur te vergroten. Met een beetje geluk is er binnenkort dus geen enkele reden meer om geen oled-schermen in telefoons te stoppen.

Bron: Ubergizmo

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters