Zwakste schakel oled-schermen aangepakt

Oled-schermen zijn veelbelovend, maar het probleem is dat ze een niet erg lange levensduur hebben. Dit komt voornamelijk door de blauwe oleds, een probleem dat nu goed aangepakt is door een stel onderzoekers van het Pacific Northwest National Laboratory.

Nieuwe blauwe oled

Tft-schermen zijn niet energiezuinig en leveren ook nog eens relatief slechte prestaties. Geen wonder dus dat de relatief nieuwe oled-technologie als dé nieuwe schermtechniek voor onder andere mobiele telefoons wordt gezien. De schermen worden ook al steeds meer in telefoons gebruikt, zoals in de Samsung OmniaHD, Samsung UltraTOUCH en de Nokia 7500 Prism. De oled-schermen hadden echter nog één groot probleem, namelijk dat de levensduur van de schermen niet al te best is. De schermen zijn opgebouwd uit rode, groene en blauwe oleds, waarvan de blauwe nog niet erg efficiënt en duurzaam zijn. Een team van het Pacific Northwest National Laboratory heeft een manier gevonden die dit probleem een stuk verlicht, wat voor betere duurzaamheid van oled-schermen kan gaan zorgen.

De onderzoekers, geleid door Asanga Padmaperuma, hebben ontdekt dat de efficiëntie en de levensduur van de blauwe oleds vergroot kunnen worden door de fluoriserende moleculen, waaruit oleds zijn opgebouwd, op een ander basismateriaal te plaatsen. Een beter basismateriaal zou de energiestroom beter kunnen controleren, zodat de actieve moleculen beter behouden worden. Met de materialen die de onderzoekers hebben ontwikkeld moet het mogelijk zijn om de blauwe oleds maar liefst 25% efficiënter te maken en ook de levensduur te vergroten. Met een beetje geluk is er binnenkort dus geen enkele reden meer om geen oled-schermen in telefoons te stoppen.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters