Zweden krijgt eerste LTE-netwerk

Zweden heeft een primeurtje te pakken op het gebeid van LTE. Provider TeliaSonera heeft als eerste een commercieel LTE-netwerk uitgerold in Zweden en is dat op het moment aan het uitbreiden.

LTE logo

UMTS is nog niet zo heel lang geleden doorgebroken in de markt, maar de opvolger staat alweer klaar. In Zweden is het eerste commerciële LTE-netwerk van start gegaan, met een basisstation in Stockholm. Het Long Term Evolution-netwerk is van provider TeliaSonera en de hardware is geleverd door Ericsson. Het netwerk is reeds gedeeltelijk in gebruik, maar de dekking is nog niet groot. TeliaSonera is van plan om nog dit kwartaal volledige dekking te geven voor Stockholm, maar er is momenteel een tekort aan modems waardoor dit nog wel eens lastig zou kunnen worden.

TeliaSonera kocht licenties voor de 2,6GHZ-band voor een bedrag van 75 miljoen dollar. Het bedrijf is in januari begonnen met het uitrollen van het netwerk, wat volgens hardwareleverancier Ericsson een nieuwe mijlpaal is. LTE is niet langer toekomstmuziek met de uitrol van dit netwerk, volgens Ericsson.

Andere providers doen wat rustiger aan met het uitrollen van een LTE-netwerk. Vittorio Colao, CEO van Vodafone, zegt nog even te wachten met een LTE-netwerk, omdat ze eerst het dure UMTS-netwerk willen uitbuiten. Ook een topman van France Telecom legt uit dat de huidige HSPA-netwerken nog genoeg mogelijkheden bieden. Hamid Akhavan, van T-Mobile, denkt dat de uitrol van LTE-netwerken niet zo’n vaart zal lopen. Volgens hem gaat T-Mobile pas in 2010 de eerste tests doen en moet er in 2011 eventueel een commercieel netwerk beschikbaar zijn.

Bron: Webwereld

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters