Zwevende vinger genoeg om touchscreen te bedienen

Het Amerikaanse technologiebedrijf Cypress Semiconductor heeft een nieuw soort touchscreen ontwikkeld. Gebruikers van het touchscreen kunnen deze besturen door met hun vinger boven het scherm te zweven.

touchscreen

De TrueTouch schermen van het Amerikaanse bedrijf hebben er een nieuwe technologie bij gekregen. Het is nu mogelijk om deze besturen zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken.

Het scherm is namelijk instaat om een zwevende vinger te herkennen en te bereken op welk punt het zich precies bevindt vanaf het scherm, zelfs de precieze afstand word berekend tussen het scherm en de vinger. Ook word herkend of de vinger een scrollende beweging maakt of de intentie toont om bijvoorbeeld een link te openen.

Voor de schermen van kleine mobiele apparaten kan de technologie een uitkomst zijn, deze kleine schermen zijn vaak lastig te bedienen met vingers. Een ander voordeel is dat er geen vette vingerafdrukken achterblijven op het scherm. Naar verwachting zal de technologie in het tweede kwartaal 2010 op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jctjepkema -

    misschien niet zon slimme opmerking, maar er: Naar verwachting zal de technologie in het tweede kwartaal 2010 op de markt komen. we zitten bijna in mei dus het zou in mei/juni al op de markt komen?, dat is toch hartstikke moeilijk voor een bedrijf?, + een vriend van mij heeft een 22" multitouch touchscreen en die maakt gebruik van lazers, waarbij je ook al ongeveer 5 millimeter van het scherm af kan blijven. ik weet het niet hoor maar ik vind dit scherm maar vaag. maar ik zou zo iets wel in mijn mobiel willen hebben 😉

  2. van gogh -

    Lijkt me uiterst ongemakkelijk. Naar mijn gevoel zullen er met deze techniek vaak programma's onbedoeld worden geopend, om van eventuele ongewilde acties, zoals verwijderen van bestanden e.d. maar te zwijgen, als boven het scherm zweven al tot reacties van het apparaat leidt. Ik merk nu al dat het mij overkomt met mijn eerste full touch regelmatig overkomt dat bij een lichte aanraking van het scherm, onbedoeld, een handeling wordt verricht die ik niet wil.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters